Cele mai bune 5 ceaiuri care combat curgerea persistentă a nasului. Unele remedii casnice pot ajuta la ameliorarea simptomelor răcelii, cum ar fi durerea în gât, tusea și nasul înfundat sau care curge.
Dr. Flavio Sacae vorbește despre ele.
Ceaiul de echinacea cu miere este bogat în antioxidanți, substanțe antiinflamatoare și imunostimulatoare, precum flavonoidele, acidul chicoric și rosmarinic.
1 cană apă clocotită, 1 linguriță rădăcină sau frunze de echinacea, 1 lingură miere.
CITEȘTE ȘI: Îți curge nasul imediat ce te-ai trezit? Când nu e vorba despre răceală
Puneți frunzele de echinacea într-o cană cu apă clocotită și lăsați-le să infuzeze între 5 și 10 minute. Dacă folosiți rădăcina, fierbeți-o timp de 10 până la 15 minute. Strecurați, adăugați miere și beți de două ori pe zi.
Cunoscută științific ca Salix alba, salcia albă are proprietăți analgezice și antiinflamatorii puternice. Motivul este salicina, o substanță similară cu ingredientul principal din aspirină.
De aceea, ceaiul făcut din scoarța acestei plante este o opțiune optimă pentru atenuarea simptomelor răcelii, cum ar fi nasul care curge, durerile în gât, durerile musculare și starea de rău.
Ingrediente: 1: 2 linguri de scoarță de salcie albă, 2 căni de apă.
Se aduce apa la fierbere și se adaugă scoarța de salcie. Lăsați să fiarbă timp de 10 minute, strecurați și beți până la 2 căni pe zi.
Acest ceai trebuie evitat de copii, de femeile însărcinate și care alăptează și de persoanele cu probleme gastrointestinale precum ulcer, reflux gastroesofagian, colită, gastrită sau diverticulită.
Unele studii au arătat că ceaiul verde, cunoscut sub numele științific de Camellia sinensis, conține compuși fenolici. Unul dintre aceștia este epigallocatechina. Acesta are efecte antioxidante, reducând stresul oxidativ cauzat de radicalii liberi în celule; toate acestea întăresc sistemul imunitar.
S-a constatat că ceaiul verde îmbunătățește starea de spirit și dă mai multă energie, depășind oboseala și disconfortul general caracteristice răcelii.
Ingrediente: 1: 1 linguriță de frunze de ceai verde sau 1 pliculeț de ceai, 1 cană de apă.
Se aduce apa la fierbere și se ia de pe foc. Puneți frunzele sau pliculețul de ceai în ea și lăsați să infuzeze timp de 10 minute. Strecurați lichidul sau pur și simplu îndepărtați pliculețul de ceai și beți. Acest ceai se consumă de 3-4 ori pe zi sau conform recomandărilor medicului dumneavoastră.
Ceaiul verde nu este recomandat copiilor, femeilor însărcinate sau care alăptează, persoanelor cu hipertiroidism, insomnie, hipertensiune arterială, gastrită. De asemenea, deoarece conține cofeină, trebuie să evitați consumul acestui ceai la sfârșitul zilei sau în cantități mai mari decât cele recomandate.
Ceaiul de lemn-dulce conține glicirizină, o substanță cu efecte antiinflamatoare, antioxidante și antibacteriene care ameliorează simptomele legate de răceală, cum ar fi curgerea nasului, durerile de corp și nasul înfundat.
Ingrediente: 1 1 linguriță rădăcină de lemn-dulce, 1 cană apă, miere pentru îndulcit după gust.
Se aduce apa la fierbere, se oprește focul. Aruncați lemnul-dulce în apă și acoperiți; lăsați-l la înmuiat timp de zece minute. Strecurați și îndulciți cu miere, dacă doriți. Beți acest ceai vindecător de două ori pe zi.
Ceaiul de lemn-dulce nu trebuie consumat de mamele care alăptează, femeile însărcinate sau persoanele cu probleme cardiace.
CITEȘTE ȘI: Ce să faci dacă ai nasul înfundat: Remediile care îți redau posibilitatea de a respira din nou cu ușurință
Ceaiul de nalbă, cunoscut și sub numele de marshmallow și malva, este făcut din rădăcinile plantei medicinale Althaea officinalis. Acesta are efecte antiinflamatoare, ceea ce îl face un alt remediu de casă excelent pentru combaterea răcelii.
Ingrediente: 1: 1 lingură de rădăcină de malva, 1 cană de apă.
Așteptați ca apa să fiarbă, apoi îndepărtați-o de pe foc. Aruncați rădăcina de nalbă într-o cană de apă clocotită și lăsați-o să infuzeze timp de 10 minute. Strecurați și beți până la 2 căni pe zi.